Skip to content

Dani Heitink sterk vierde in EMX125 Arnhem

Dani Heitink van het MJC Yamaha team is in de EMX125 wedstrijd in Arnhem vierde geworden. Heitink reed twee sterke manches waarin hij vijfde en derde wist te worden.

Uitermate gemotiveerd kwam Heitink naar Arnhem. In de vrije training op zaterdag was hij nog wat zoekende naar het juiste ritme en voelde zich nog niet helemaal vertrouwd op de baan. Dit veranderde in de tijdtraining toen hij na een goede ronde een vierde tijd op de klok wist te zetten.

In de eerste manche pakte hij een redelijke start maar omdat hij in de eerste ronde wat te lief was, kwam hij pas op een twintigste plaats voorbij start/finish. Heitink ging in de achtervolging en kwam gedurende de wedstrijd steeds verder terug naar voren. Na een sterk gereden wedstrijd wist hij op een vijfde plaats over de finish te komen en keek met vertrouwen uit naar de tweede manche op zondag.

In de tweede manche pakte hij een betere start en kon rond de zesde plaats aan de wedstrijd beginnen. Echter tijdens de eerste ronde kwam hij een keer bijna ten val waardoor hij een paar plaatsen verloor. Vanaf een tiende plaats kwam hij ditmaal terug naar voren en wist met snelle rondetijden de top vijf binnen te komen. Omdat Heitink het tempo strak kon blijven houden, wist hij ook de derde en vierde man nog te passeren en werd zo op een goede derde plaats afgevlagd.

Met een 5-3 in de manches eindigde hij op een vierde plaats in het dagklassement en staat zesde in de tussenstand. Aankomend weekend gaat het kampioenschap verder in het Zwitserse Frauenfeld.

Daguitslag EMX125 Arnhem:
1 Gyan Doensen 50 Pnt
2 Simone Mancini 37 Pnt
3 Noel Zanocz 37 Pnt
4 Dani Heitink 36 Pnt
5 Maximilian Ernecker 30 Pnt

Tussenstand EMX125 Kampioenschap:
1 Noel Zanocz 322 Pnt
2 Gyan Doensen 317 Pnt
3 Simone Mancini 283 Pnt
4 Francisco Bellei 231 Pnt
5 Salvador Perez 213 Pnt
6 Dani Heitink 204 Pnt

Fotocredits – Fullspectrum Media