Dani Heitink zesde in eindstand EMX125 Kampioenschap

Dani Heitink van het MJC Yamaha team heeft zijn eerste seizoen in het EMX125 Kampioenschap afgesloten op een zesde plaats.

Tijdens de laatste wedstrijd in het Spaanse Cozar had Heitink het niet makkelijk omdat hij door een blessure pas net weer op de motor zit. Hierdoor miste hij het ritme en het vertrouwen.

In de tijdtraining slaagde Dani er niet in om een goede ronde neer te zetten. Hij had wat last van het verkeer op de baan maar ook miste hij het vertrouwen. Hij kwalificeerde zich uiteindelijk als vijftiende en probeerde de dingen die beter konden, uit te zoeken voor de eerste manche.

Bij de start van de eerste manche zat het tegen. Dani kwam niet goed weg bij de start en reed vervolgens achterop een valpartij in de eerste bocht. Op een laatste plaats moest hij aan de wedstrijd beginnen en zette de aanval in. Ook nu miste hij het ritme en het vertrouwen waardoor er niet meer in zat dan een negentiende plaats.

In de warm up op zondagochtend had Heitink een beter gevoel en hij keek dan ook met vertrouwen uit naar de tweede manche. Helaas pakte hij ook nu geen goede start. Het rijden ging moeizaam en dit had een valpartij tot gevolg. Ondanks dit zette hij door en wist er nog een twintigste plaats uit te halen.

In de eindstand van het EMX125 Kampioenschap is Heitink op een goede zesde plaats geëindigd.

Eindstand EMX125 Kampioenschap:
1 Noel Zanocz 389 Pnt
2 Gyan Doensen 382 Pnt
3 Simone Mancini 358 Pnt
4 Francesco Bellei 314 Pnt
5 Sergio Perez 269 Pnt
6 Dani Heitink 223 Pnt

Fotocredits – Fullspectrum Media