Skip to content

Dani Heitink boekt manchezege in EMX125 Zweden

Dani Heitink van het MJC Yamaha team heeft in het Zweedse Uddevalle zijn tweede manchezege in de EMX125 klasse weten te pakken. Heitink wist de eerste manche te winnen en kwam in de tweede manche na een slechte start en een valpartij terug naar een tiende plaats. Hiermee miste hij het net het podium en werd vierde in het dagklassement.

Voor Dani was het de eerste keer dat hij op het circuit van Uddevalla reed. Hij verkende in de vrije training het circuit en voerde het tempo op. In de tijdtraining zette hij in zijn groep een achtste tijd neer en kwalificeerde zich hiermee zonder problemen voor de wedstrijd.

In de eerste manche vertrok hij als een speer bij de start en dook in de kopgroep de eerste bocht in. Na een goede eerste ronde kwam hij op een tweede plaats voorbij start/finish. Heitink had een goed ritme in handen en volgde de kopman vanaf een kleine afstand. Toen de kopman uitviel, kreeg Heitink de leiding in handen en hield het tempo strak. Het werd nog even spannend toen hij in de slotfase een steen tussen het frame en de achterrem kreeg waardoor hij geen rem meer had. Ondanks dit hield Heitink stand op de eerste plaats en won de manche.

Bij de start van de tweede manche kwam Heitink niet goed weg en moest in de achterhoede aan de wedstrijd beginnen. Heitink kwam gedurende de wedstrijd goed terug naar voren en kreeg net na het midden van de wedstrijd de derde plaats in het eindklassement in handen. Heitink wist dit opdat moment niet en hield het tempo hoog om nog meer plaatsen winst te boeken. Helaas ging het hierbij mis want Heitink kwam ten val en verloor hierbij verschillende posities. Na een manche waarin hij alles heeft gegeven, kwam hij op een tiende plaats over de finish.

Met deze resultaten eindigde hij op een vierde plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het EMX125 Kampioenschap is Heitink opgeklommen naar een zevende plaats. Aankomend weekend staat voor Heitink de Nederlandse ronde van het EMX125 Kampioenschap op het programma in Arnhem.

Daguitslag EMX125 Zweden:
1 Francisco Bellei 42 Pnt
2 Noel Zanocz 40 Pnt
3 Gyan Doensen 36 Pnt
4 Dani Heitink 36 Pnt
5 Sandro Sols 28 Pnt

Tussenstand EMX125 Kampioenschap:
1 Noel Zanocz 285 Pnt
2 Gyan Doensen 267 Pnt
3 Simone Mancini 246 Pnt
4 Francisco Bellei 224 Pnt
5 Sergio Perez 210 Pnt
7 Dani Heitink 168 Pnt

Fotocredits – Fullspectrum Media