Dani Heitink op het podium in Dutch Masters Markelo

Dani Heitink van het MJC Yamaha team is in de laatste wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Markelo op het podium geeindigd. Door dit goede resultaat heeft hij tevens het kampioenschap af weten te sluiten op een goede derde plaats.

Het had veel geregend waardoor de baan modderig was in de training. Omdat de klasse van Dani als eerste trainde was de baan in de training nog snel. Wel was duidelijk dat deze snel zwaarder zou worden door de sporen. Dani zette een aantal keren aan en wist een vijfde tijd op de klok te zetten.

Met vertrouwen begon hij aan de voorbereiding op de eerste manche. Toen het starthek viel kwam Dani heel goed weg en kon als leider aan de wedstrijd beginnen. Hij werkte een constante wedstrijd af en was de hele wedstrijd op een goede tweede plaats te vinden. Dit wist hij vast te houden tot aan de finish en scoorde hiermee belangrijke punten voor het kampioenschap.

De tweede manche begon met een tegenslag want Dani reed samen met een aantal andere rijders tegen het starthek aan en moest daardoor als laatste aan de wedstrijd beginnen. Hij begon aan een inhaalrace en gaf alles wat hij had. De ene na de andere rijder werd een plaats terugverwezen en zo wist Heitink helemaal terug te komen naar een zesde plaats.

Met deze resultaten eindigde hij op een derde plaats in het dagklassement en verzekerde zich hiermee ook van een derde plaats in de eindstand van het kampioenschap. De volgende wedstrijd van Dani is de derde wedstrijd van het EMX125 Kampioenschap in Portugal in het weekend van 4 en 5 mei.

Daguitslag Dutch Masters 125 Markelo:
1 Gyan Doensen 50 Pnt
2 Jarne Bervoets 40 Pnt
3 Dani Heitink 37 Pnt
4 Dean Gregoire 35 Pnt
5 Markuss Ozolins 34 Pnt

Eindstand Dutch Masters 125 2024:
1 Gyan Doensen 143 Pnt
2 Markuss Ozolins 118 Pnt
3 Dani Heitink 99 Pnt
4 Jarne Bervoets 99 Pnt
5 Dean Gregoire 85 Pnt

Dani Heitink laat goede snelheid zien in EMX125 in Trentino

Dani Heitink van het MJC Yamaha team heeft tijdens de tweede wedstrijd van het EMX125 Kampioenschap in Arco di Trento een goede snelheid laten zien.

Op zaterdagochtend wist Heitink zich zonder problemen te kwalificeren voor de wedstrijd. Hij kwam tot een tiende tijd in zijn groep en keek uit naar de manches. In de eerste manche reed hij lang op een zevende plaats en ging in de top tien de slotfase in. Echter op een negende plaats rijdend kwam hij in het heetst van de strijd even ten val en finishte daardoor uiteindelijk als twaalfde.

Voor de tweede manche op zondagochtend was het circuit heel nat gemaakt waardoor de omstandigheden anders waren dan op zaterdag. Bij de start kwam Dani er niet goed uit en moest aan een opmars beginnen. Al snel had hij het juiste ritme te pakken en begon plaatsen goed te maken. Het rijden ging lekker en hij werkte zich op naar een veertiende plaats. Helaas werd zijn opmars toen onderbroken door een valpartij. Daarnaast had hij in de laatste tien minuten geen bril meer waardoor het zicht minder was. Ondanks dit zette Heitink door en wist er een zestiende plaats uit te halen.

In het dagklassement eindigde Dani op een twaalfde plaats en staat nu achtste in de tussenstand van het EMX125 Kampioenschap. Over drie weken gaat het kampioenschap verder in het Portugese Agueda. Aankomende zondag zal Heitink eerst aan de start komen tijdens de finale van de Dutch Masters of Motocross in Markelo.

Daguitslag EMX125 Trentino:
1 Simone Mancini 45 Pnt
2 Francesco Bellei 41 Pnt
3 Salvador Perez 37 Pnt
4 Aron Katona 34 Pnt
5 Max Ernecker 33 Pnt
12 Dani Heitink 14 Pnt

Tussenstand EMX125 Kampioenschap:
1 Noel Zanocz 77 Pnt
2 Gyan Doensen 69 Pnt
3 Salvador Perez 65 Pnt
4 Mano Fare 58 Pnt
5 Aron Katona 58 Pnt
8 Dani Heitink 48 Pnt

Fotocredits – Mediacross

Dani Heitink sterk vierde in EMX125 debuut in Sardinie

Dani Heitink van het MJC Yamaha team heeft in Sardinie een sterk debuut gemaakt in het EMX125 Kampioenschap. Heitink eindigde op een negende plaats in de eerste manche en reed in de tweede manche naar een knappe tweede plaats, wat hem in het dagklassement een vierde plaats opleverde.

Voor Heitink was het de eerste wedstrijd van het EMX125 Kampioenschap. Hierdoor wist hij nog niet waar hij stond en wat hij ervan moest verwachten. Heitink zat op zaterdag in de eerste groep met de kwalificatie en wist hierin een achtste tijd neer te zetten waarmee hij zich zonder problemen wist te kwalificeren.

In de eerste manche kwam Heitink niet goed uit de start en moest van buiten de top twintig terug naar voren zien te komen. Hij begon aan een sterke inhaalrace en kwam gedurende de wedstrijd steeds verder terug naar voren. Omdat hij in de bloedhete omstandigheden het tempo hoog kon blijven houden tot in de slotfase wist hij er een negende plaats uit te halen, waarmee hij tevreden terug keek op de wedstrijd.

In de tweede manche wist Heitink een hele goede start te pakken en begon in de kopgroep aan de wedstrijd. Hij zette gelijk een hoog tempo in en ging de strijd aan met de rijders in de kopgroep. Heitink reed een dijk van een wedstrijd en wist de manche op een knappe tweede plaats af te sluiten.

Met een 9-2 in de manches eindigde hij op een vierde plaats in het dagklassement. Aankomend weekend gaat het kampioenschap verder in het Italiaanse Arco di Trento.

Daguitslag EMX125 Sardinie:
1 Noel Zaocz 47 Pnt
2 Gyan Doensen 43 Pnt
3 Mano Faure 35 Pnt
4 Dani Heitink 34 Pnt
5 Douwe van Mechgelen 32 Pnt

Fotocredits – Mediacross

Dani Heitink vierde in thuis wedstrijd in Oldebroek

Dani Heitink van het MJC Yamaha team is in de tweede wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Oldebroek vierde geworden. Heitink moest in beide manches na een matige start een inhaalrace rijden en kwam terug naar een vijfde en een zesde plaats.

In de training had Heitink een goed gevoel op de baan en wist een vijfde tijd op de klok te zetten. De baan was in de training helemaal vlak omdat de klasse van Dani als eerste moest trainen. Met een goed gevoel begon hij aan de voorbereiding op de eerste manche.

In de eerste manche kwam hij niet goed uit de start en moest een inhaalrace rijden. Op een tiende plaats kwam hij uit de eerste ronden en zette zijn opmars vanaf daar verder. Na een aantal ronden kreeg hij de achtste plaats in handen en begon te jagen op de rijders voor hem. In het midden van de wedstrijd stootte hij door naar een vijfde plaats en wist deze positie vast te houden tot aan de finish.

Ook in de tweede manche moest Heitink veel werk verzetten om na een matige start terug naar voren te komen. Op een twaalfde plaats kwam hij uit de eerste ronde maar het duurde niet lang voordat hij zich op had weten te werken naar een zevende plaats. Heitink hield het tempo strak en wist door te stoten naar een zesde plaats. In de slotfase kreeg hij ook nog aansluiting met het groepje tot aan de vierde man maar helaas was de tijd tekort om nog meer plaatsen winst te boeken waardoor hij als zesde werd afgevlagd.

In het dagklassement eindigde Dani op een goede vierde plaats. Aankomend weekend staat voor Heitink de eerste wedstrijd van het EMX125 Kampioenschap op het programma in Sardinie.

Daguitslag Dutch Masters of Motocross 125 Oldebroek:
1 Gyan Doensen 50 Pnt
2 Markuss Ozolins 42 Pnt
3 Cole McCullough 42 Pnt
4 Dani Heitink 31 Pnt
5 Jarne Bervoets 27 Pnt

Fotocredits – Niek Kamper