Succes en tegenslag voor Dani Heitink in halve finale EMX85 in Axel

Dani Heitink heeft in de halve finale van het Europees Kampioenschap 85 in Axel succes en tegenslag gekend. Ondanks een valpartij in de beginfase van de eerste manche wist Heitink van rond de twintigste plaats terug naar voren te komen en de manche alsnog winnend af te sluiten. In de tweede manche kampte hij met een mechanisch probleem waardoor hij op een derde plaats rijdend de wedstrijd noodgedwongen moest verlaten.

Op zaterdag verliep het voortvarend voor Heitink, die in zowel de vrije training als de tijdtraining de snelste tijd op de klok wist te zetten. Later op de dag zette hij ook de kwalificatieheat naar zijn hand en begon met vertrouwen aan de voorbereiding op de eerste manche.

In de eerste manche pakte Dani een redelijk goede start en begon op een vierde plaats aan de wedstrijd. Lang kon hij niet van zijn goede start genieten want bij een inhaalmanoeuvre op de derde man, kwam deze vlak voor Dani ten val. Dani kon hem niet meer ontwijken en viel daardoor zelf ook. Hij werd hierdoor teruggeslagen naar een twintigste plaats en moest aan een inhaalrace beginnen. Alles gevend werd de ene na de andere rijder gepasseerd en dit zorgde ervoor dat hij de koppositie in handen wist te krijgen. Door het tempo strak te blijven houden tot aan de finish wist hij de eerste manche nog met een voorsprong van tien seconden winnend af weten te sluiten.

Bij de start van de tweede manche constateerde Dani dat zijn motor een raar geluid maakte toen hij achter het starthek stond. Ondanks dit probeerde hij er het beste van te maken. De motor liep in de eerste tien minuten niet lekker en Dani hoopte dat deze het vol zou houden. Op een tiende plaats kwam hij uit de eerste ronde en werkte zich gedurende de wedstrijd op naar een derde plaats. Bij een aanval op de tweede man hield zijn motor er mee op, wat het einde van de wedstrijd betekende voor Heitink. Ondanks deze tegenslag heeft hij zich nog zonder problemen weten te kwalificeren voor de finale van het Europees Kampioenschap in Loket, Tsjechië.

Commentaar Dani Heitink: ‘’Jammer maar we weten dat we de snelheid hebben om met de top drie mee te kunnen doen. In de komende weken gaan we ons klaar maken voor het wereldkampioenschap in Roemenië.’’

De volgende wedstrijd van Dani is het wereldkampioenschap 85cc in Roemenië, welke gepland staat in het weekend van 8 en 9 juli.

Daguitslag halve finale EMX85 Axel:
1 Jarne Bervoets 47 Pnt
2 Dex Kooiker 42 Pnt
3 Dean Gregoire 34 Pnt
4 Alve Callemo 32 Pnt
5 Travis Leok 31 Pnt
7 Dani Heitink 25 Pnt

Dani Heitink op het podium in ADAC 85 Cup Bielstein

Dani Heitink is in de derde wedstrijd van de ADAC 85 Cup in Bielstein op het podium geëindigd. Heitink kwam in de eerste manche van buiten de top vijf terug naar een tweede plaats. In de tweede manche ging hij de strijd aan om de manchezege, wat hem dan ook de eindzege had opgeleverd. Dani kon echter geen inhaalmanoeuvre forceren en werd tweede waarmee hij in het dagklassement derde werd.

Op zaterdag stond er voor Dani enkel een tijdtraining op het programma. Het gevoel op de baan was goed en ook het zetten van een snelle ronde ging hem goed af. Wel had hij nog iets scherper gekund maar met de tijd die Heitink neer wist te zetten, sloot hij de training af op een tweede tijd in zijn groep.

Nadat Dani in de warm up op zondagochtend de snelste tijd neer had weten te zetten, begon hij gemotiveerd aan de voorbereiding op de eerste manche. Hij pakte een redelijk goede start maar bovenop de bult kwam hij met een andere rijder in aanraking en verloor hierbij vele plaatsen. Dani begon aan een opmars naar voren en toonde zijn vechtlust. Gedurende de wedstrijd werkte hij zich op naar een tweede plaats en deze positie wist hij vast te houden tot aan de finish.

In de tweede manche pakte Dani een goede start en kon als tweede aan de wedstrijd beginnen. Echter in de tweede bocht werd hij gedwongen tot de binnenbocht en dit was niet de ideale lijn. Dani verloor snelheid en viel terug naar een vijfde plaats. Dani ging terug in de aanval en wist zich in de beginfase al op te werken naar een derde plaats. Niet veel later wist hij ook de tweede plaats voor zich op te eisen en ging het gevecht aan met de leider. Dit gevecht duurde de hele wedstrijd maar Dani kon geen inhaalmanoeuvre forceren en finishte als tweede.

Met tweemaal een tweede plaats in de manches eindigde Dani op een derde plaats in het dagklassement en kwam hiermee net tekort om de eindzege te kunnen pakken. Dani heeft aan deze wedstrijd een goed gevoel overgehouden voor op de harde banen. In de komende weken gaat hij zich klaar maken voor de volgende belangrijke wedstrijden!

Daguitslag ADAC 85 Cup Bielstein:
1 Jarne Bervoets 45 Pnt
2 Aron Katona 45 Pnt
3 Dani Heitink 44 Pnt
4 Moritz Ernecker 36 Pnt
5 Dex Kooiker 30 Pnt

Dani Heitink tweede in Central Europe Zone van het EK 85cc

Dani Heitink is in de eindstand van de Central Europe Zone van het Europees Kampioenschap 85cc op een tweede plaats geëindigd. Tijdens de laatste wedstrijd in Slowakije had Heitink het moeilijk om in het juiste ritme te komen maar wist er toch een zevende en een derde plaats uit te halen.

Op zaterdag had hij geen fijn gevoel op de baan. Dani had het moeilijk in de sporen maar begon door de dag heen wel steeds beter te rijden. Hij zette in de tijdtraining een derde tijd op de klok en kwalificeerde zich in de kwalificatieheat als vierde voor de wedstrijd.

Op zondagochtend was het gevoel al beter in de warm up en dit zorgde voor meer vertrouwen voor Dani. Een mindere start in de eerste manche zorgde er echter voor dat hij aan een opmars moest beginnen. Omdat hij in het begin niet agressief genoeg was, had hij het moeilijk om naar voren te komen. Gedurende de wedstrijd werkte hij zich toch op van een negende naar een zevende plaats maar was hier zeker niet tevreden mee.

In de tweede manche was Dani agressiever in de beginfase en kwam vanaf een achtste plaats terug naar een vierde positie. Toen de vierde man ten val kwam, schoof Dani door naar een derde plaats en wist deze positie vast te houden tot aan de finish.

Met deze resultaten is Dani uiteindelijk tweede geworden in de eindstand van de Central Europe Zone en heeft zich zonder problemen weten te kwalificeren voor de halve finale van het Europees Kampioenschap, welke op 24 en 25 juni verreden zal worden in het Zeeuwse Axel.