Dani Heitink houdt titelkansen in leven bij de Dutch Masters of Motocross in Markelo

Dani Heitink heeft tijdens de tweede wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Markelo de schade beperkt weten te houden. Heitink streed in de eerste manche mee om de zege en kwam als derde over de finish. In de tweede manche vocht hij zich na een val in de eerste ronde terug naar een vijfde plaats. De situatie is voor Dani ongewijzigd gebleven want hij staat nog steeds aan de leiding in de tussenstand en staat gelijk in punten met zowel Jarne Bervoets als Dex Kooiker.

In de training had Dani een redelijk gevoel op de baan. Met het zetten van een snelle ronde was hij iets te voorzichtig en kwam uit op een derde tijd, waarmee hij een goede startplaats uit kon kiezen achter het starthek.

In de eerste manche pakte Dani een goede start en reed in de beginfase op een tweede plaats achter Dex Kooiker. Door een foutje moest hij deze positie afstaan aan Jarne Bervoets maar Dani behield de aansluiting en vocht mee in de kopgroep. Toen Bervoets vlak voor hem hard ten val kwam, moest hij deze ontwijken. Hierdoor kwam de rijder die achter hem reed erlangs waardoor Dani de manche op een derde plaats af wist te sluiten.

Bij de start van de tweede manche kwam Dani heel goed weg en nam gelijk de leiding in de wedstrijd in handen. Echter tijdens de eerste ronde zocht hij bij het uitkomen van de eerste bocht naar het vlakke spoor en raakte hierbij een stoeprand. Dit had een valpartij tot gevolg waardoor hij helemaal terug viel tot rond de vijfentwintigste positie. Dani begon aan een inhaalrace en zette alles op alles. Hij kwam nog helemaal terug naar een vijfde plaats en hield hiermee de schade goed beperkt.

Met een 3-5 in de manches eindigde Dani op een vijfde plaats in het dagklassement. In de tussenstand van de Dutch Masters of Motocross staat hij met twee andere rijders op een gedeelde eerste plaats. De beslissing zal vallen tijdens de laatste wedstrijd in Oldebroek op 29 mei.

Daguitslag Dutch Masters of Motocross Markelo:
1 Dean Gregoire 47 Pnt
2 Dex Kooiker 47 Pnt
3 Jarne Bervoets 36 Pnt
4 Dex van den Broek 36 Pnt
5 Dani Heitink 36 Pnt

Tussenstand Dutch Masters of Motocross 85cc:
1 Jarne Bervoets 83 Pnt
2 Dani Heitink 83 Pnt
3 Dex Kooiker 83 Pnt
4 Dex van den Broek 71 Pnt
5 Dean Gregoire 67 Pnt

Dani Heitink pakt eindzege in selectiewedstrijd EMX85 in Denemarken

Dani Heitink heeft in het Deense Slagelse de tweede selectiewedstrijd van het Europees Kampioenschap 85cc weten te winnen. Heitink kwam in beide manches niet geheel vlekkenloos uit de start maar vocht zich in zowel de eerste als de tweede manche terug tot in de kopgroep. In de eerste manche kwam hij als winnaar over de finish en in de tweede manche had hij aan een tweede plaats voldoende om de dagzege te kunnen pakken.

Op vrijdagmiddag begon het hard te regenen in Denemarken en dit hield in de nacht van vrijdag op zaterdag pas op. Hierdoor was de baan in de eerste vrije training nat en modderig. Gelukkig werd de baan per sessie beter en kon er uiteindelijk goed gereden worden. In de tijdtraining zette Dani een tweede tijd op de klok en was er klaar voor om in de kwalificatieheat van start te gaan. Er was in de kwalificatie één droge lijn waardoor het pakken van een goede start belangrijk was. Dani kwam goed weg bij de start maar kwam in de modder terecht waardoor de tweede man hem wist te passeren. De hele wedstrijd wist hij deze positie vast te houden en omdat hij nog een paar foutjes maakte, kon hij geen inhaalmanoeuvre meer forceren en moest genoegen nemen met een tweede plaats.

Omdat het weer goed bleef was de baan op zondag helemaal droog. In de eerste manche pakte Dani niet zo’n goede start omdat hij in de eerste bocht aan de buitenzijde in de modder terecht kwam. Al snel had hij de derde plaats in handen en volgde de twee kopmannen. Toen de leider ten val kwam, schoof Dani door naar een tweede plaats. Het was uitermate spannend want de top drie reed lang binnen een seconde van elkaar. Toen de kopman in de laatste ronde ten val kwam, schoof Dani door naar de eerste plaats en wist deze vast te houden tot aan de finish.

Bij de start van de tweede manche reageerde Dani scherp toen het starthek viel maar op het startveld kwam hij met een andere rijder in aanraking en dook daardoor pas op een zevende a achtste plaats de eerste bocht in. Tijdens de eerste ronde wist hij zich al op te werken naar een vierde plaats. Vervolgens ging hij in de aanval op de derde man maar het koste hem een aantal ronden voordat hij deze rijder gepasseerd was. Opdat moment hadden de twee kopmannen een gat van zo’n vijf seconden. Dani wist deze binnen een aantal ronden dicht te rijden. Toen de kopman af te rekenen kreeg met een afgebroken voetsteun, kon Dani door schuiven naar een tweede plaats. Dit was voldoende voor de eindzege. Hij heeft in de rest van de manche dan ook gecontroleerd gereden en finishte als tweede.

Met een 1-2 in de manches won Dani het dagklassement in Denemarken. In de tussenstand van de selectiewedstrijden voor het EMX85 Kampioenschap staat hij na twee wedstrijden aan de leiding. Aankomend weekend komt Dani aan de start in de tweede wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Markelo.

Daguitslag EMX85 Denemarken:
1 Dani Heitink 47 Pnt
2 Dean Gregoire 45 Pnt
3 Dex Kooiker 38 Pnt
4 Jarne Bervoets 38 Pnt
5 Dex van den Broek 34 Pnt

Dani Heitink wint eerste EMX85 selectiewedstrijd in Lommel

Dani Heitink heeft in het Paasweekend de eerste selectiewedstrijd van het Europees Kampioenschap 85 in het Belgische Lommel weten te winnen. Heitink vocht in de eerste manche tot in de slotfase om de overwinning maar werd toen tweede. In de tweede manche reed hij van start tot finish aan de leiding en reed onbedreigd naar de zege.

Heitink benutte de vrije training op zaterdag om het circuit in zich op te nemen. Hij had een redelijk gevoel op de baan en keek uit naar de tijdtraining. Hierin duurde het lang voordat hij het juiste ritme gevonden had. Pas in de laatste ronde zette hij zijn snelste tijd neer, welke goed was voor de eerste tijd in zijn groep.

In de kwalificatieheat pakte hij een hele goede start en kon als leider aan de wedstrijd beginnen. Hij wist de heat te winnen maar toch was hij nog niet helemaal tevreden. Het gevoel moest beter om op zondag mee te kunnen strijden om de winst.

In de eerste manche op zondag pakte Heitink zijn tweede holeshot van het weekend. Echter achterin de baan maakte hij een klein foutje waardoor Jarne Bervoets hem wist te passeren. Heitink volgde hem de hele manche maar kwam in de slotfase in de problemen bij het passeren van achterblijvers waardoor hij hem moest laten gaan en als tweede over de finish kwam.

Ook in de tweede manche wist Heitink kopstart te pakken. Ditmaal zette hij een hoog tempo in en liep iedere ronde verder weg bij zijn achtervolgers. Met een veilige voorsprong sloot hij de manche winnend af en pakte hiermee de eindzege in het dagklassement.

Volgend weekend staat de tweede selectiewedstrijd op het programma in Denemarken.