Dani Heitink wint zijn eerste Dutch Masters 85 wedstrijd in Harfsen

Dani Heitink heeft in Harfsen zijn allereerste Dutch Masters of Motocross uit zijn carrière weten te winnen. Heitink heeft er echt voor gestreden want in beide manches moest hij na matige starts terug naar voren komen.

Op zaterdagmiddag werd in alle rust het circuit verkend en Dani keek uit naar de wedstrijddag. Op zondagochtend stond hij met gezonde spanning op en begon aan de voorbereiding op de training. In de tijdtraining ging het lekker en hij wist een derde tijd op de klok te zetten.

Bij de start van de eerste manche kwam Dani niet goed weg en daarnaast kwam hij in de eerste bocht wat vast te zitten aan de binnenzijde. Rond de tiende plaats verdween hij het bos in en begon aan een inhaalrace. Aan het einde van de eerste ronde had hij de vierde plaats al in handen en volgde de tweede en derde man. Na zo’n vijf ronden wist hij door te stoten naar een tweede plaats en begon iets in te lopen op de kopman. Het gat was echter zo groot dat Dani uiteindelijk genoegen moest nemen met een tweede plaats.

De start van de tweede manche was iets beter. Echter ditmaal moest hij een valpartij in de eerste bocht ontwijken en kon daardoor pas rond de zestiende plaats aan de wedstrijd beginnen. Tijdens de eerste ronde lukte het hem om veel plaatsen winst te boeken en begon op een zevende plaats aan de tweede ronde. In de derde ronde had hij de vierde plaats in handen en niet veel later stootte hij door naar een tweede plaats. Hij begon het gat naar de kopman dicht te rijden en toen deze ten val kwam, kon Dani net de leiding over nemen. Er ontstond een spannend gevecht om de overwinning. Door een achterblijver kon Dani de dubbelsprong in de baan niet springen en daardoor verloor hij de eerste plaats weer even maar dit was van korte duur. Op het startveld zette Dani zijn machine er tussen en nam de leiding terug in handen. Wiel aan wiel gingen ze over de baan. Even verloor hij de koppositie nog een keer maar Dani sloeg terug en wist na deze zwaar bevochten wedstrijd als winnaar over de finish te komen.

Met een 2-1 in de manches won Dani het dagklassement in Harfsen en is hiermee de eerste leider in de Dutch Masters of Motocross!

Daguitslag Dutch Masters of Motocross 85 Harfsen:
1 Dani Heitink 47 Pnt
2 Jarne Bervoets 47 Pnt
3 Dex Kooiker 36 Pnt
4 Dex van den Broek 35 Pnt
5 Jekabs Hudolejs 24 Pnt

Dani Heitink begint seizoen 2023 met podiumplaats in Lierop

Dani Heitink is seizoen 2023 sterk begonnen. Tijdens de Dutch MX Season Opener in Lierop wist Heitink vierde en tweede te worden in de manches en dit leverde hem in het dagklassement een tweede plaats op.

In de training ging het rijden redelijk goed maar Dani was nog niet helemaal tevreden. Hij zette een vijfde tijd op de klok maar wist dat er nog een schepje bij op moest om in de manches mee te kunnen strijden om de podiumplaatsen.

Bij de start van de eerste manche kwam Dani redelijk goed weg. In de eerste paar ronden werkte hij zich op naar een tweede plaats maar omdat hij last kreeg van opgepompte armen, begon het rijden moeilijker te gaan. Dit koste hem uiteindelijk twee posities waardoor hij op een vierde plaats over de finish kwam.

Dani was goed hersteld voor de tweede manche en was gemotiveerd om voor een beter resultaat te gaan. Hij pakte een betere start en wist ditmaal gelijk door te stoten naar een tweede plaats. Deze positie wist hij de hele manche vast te houden en dit leverde hem een goede tweede plaats op.

Met een 4-2 in de manches eindigde Dani op een tweede plaats in het dagklassement. Op zondag 19 maart staat de volgende wedstrijd van Dani op het programma en dit is de Dutch Masters of Motocross in Harfsen!

Daguitslag Dutch MX Season Opener Lierop:
1 Jaren Bervoets 50 Pnt
2 Dani Heitink 40 Pnt
3 Dean Gregoire 40 Pnt
4 Viktor Leppala 38 Pnt
5 Dex van den Broek 34 Pnt

Dani Heitink kijkt na goede voorbereiding uit naar start van het seizoen in Lierop

Met nog iets minder dan een week te gaan tot aan de Dutch MX Season Opener in Lierop is het aftellen begonnen voor Dani Heitink. Om tijdens deze wedstrijd goed voorbereid aan de start te komen is Dani met kerst twee weken naar Spanje geweest om daar onder leiding van zijn vaste trainer Marcel Hartman een winterstage af te werken. Dit is allemaal heel goed verlopen en onder goede omstandigheden heeft Dani hier heel veel meters op de motor kunnen maken.

Eenmaal terug in Nederland kwam er een lichte blessure tussendoor want tijdens het sporten is Dani van een rek afgegleden en kwam hierbij ten val. Omdat hij hierbij op zijn arm landde heeft hij zijn pols gebroken. Gelukkig was het een mooie breuk en kon de voorbereiding na drie weken gips weer verder gaan.

De eerste week werd ervoor gekozen om in het zand te blijven en dit voelde goed aan. Daarna is de voorbereiding verder gezet in Italie. Deze week zal Dani nog een aantal trainingen in het zand afwerken om aanstaande zondag zijn eerste wedstrijd van het seizoen te rijden in Lierop. Dit is een internationale wedstrijd, welke niet meetelt voor een competitie.

Dani zal dit jaar uitkomen in de volgende competities:

  • Dutch Masters of Motocross 85
  • EMX 85
  • ADAC 85 Cup
  • Open Nederlands Kampioenschap wedstrijden, die niet samen vallen met wedstrijden om de ADAC 85 Cup.