Dani Heitink wint het ONK 85cc in St. Isidorushoeve

Dani Heitink heeft op zondag de voorlaatste wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap 85cc grote wielen in St. Isidorushoeve weten te winnen. Na een valpartij in de beginfase van de eerste manche kwam hij nog terug naar een derde plaats en hield hiermee zijn kansen op een goed eindresultaat open. In de tweede manche leidde hij van start tot finish en won de manche en hiermee tevens het dagklassement.

Dani had zijn draai gelijk gevonden op het circuit van St. Isidorushoeve. In de tijdtraining kwam hij een paar keer niet helemaal goed uit bij het passeren van andere rijders maar wist er toch een derde tijd uit te halen.

Bij de start van de eerste manche kwam Dani goed weg en dook als eerste de eerste bocht in. Helaas kon hij niet lang van zijn goede start genieten want in een modderspoor kwam hij ten val en viel terug naar een vierde plaats. Gedurende de wedstrijd reed hij het gat dicht tot aan de derde man en wist deze in de laatste ronde te passeren, om uiteindelijk als derde afgevlagd te worden.

In de tweede manche wist Dani opnieuw kopstart te pakken. Geconcentreerd rijdend ging hij over het circuit en gaf de koppositie in het resterende deel van de wedstrijd niet meer uit handen.

Met een 3-1 in de manches won hij het dagklassement in St. Isidorushoeve. Volgend weekend staat de finale van de ADAC 85 Cup op het programma in het Duitse Furstlich Drehna.

Daguitslag ONK 85cc St. Isidorushoeve:
1 Dani Heitink 91 Pnt
2 Dean Gregoire 90 Pnt
3 Gyan Doensen 86 Pnt
4 Dex Kooiker 75 Pnt
5 Jarne Bervoets 74 Pnt

Dani Heitink vecht mee voor het podium in ADAC 85 Cup in Holzgerlingen

Dani Heitink heeft in de voorlaatste wedstrijd om de ADAC 85 Cup in Holzgerlingen flink meegestreden om de podiumplaatsen. Heitink kwam als vierde over de finish in de eerste manche en werd in de tweede manche na een zwaar bevochten wedstrijd op een derde plaats afgevlagd, waarmee hij vierde werd in het dagklassement.

Op zaterdag werd de eerste vrije training stil gelegd omdat de baan te slecht was. Later in de ochtend was het circuit al beter in de tijdtraining en hierin wist Dani zich als vijfde te kwalificeren.

In de eerste manche op zaterdagmiddag kwam Dani op een zesde plaats uit de start. Het koste hem moeite om de vijfde man te passeren en hierdoor verloor hij de aansluiting met Jayson van Drunen. Tegen het einde van de wedstrijd vond hij de aansluiting bij Jayson en ging in de aanval. Echter met nog twee ronden te gaan kreeg hij een steen op zijn pink en aangezien deze nog erg gevoelig is, moest hij op zijn tanden bijten. Door een fout bezeerde hij ook nog zijn knie maar uiteindelijk kon hij door een valpartij van Jayson van Drunen de vierde plaats toch nog voor zich opeisen en op deze positie over de finish komen.

In de nacht van zaterdag op zondag had het veel geregend waardoor de baan er in de ochtend nat bij lag. Hierdoor werd besloten om de warm up over te slaan. Bij de start van de tweede manche pakte Dani een redelijke start maar werd aan de binnenzijde opgesloten. Op een vijfde plaats kon hij aan de wedstrijd beginnen maar het duurde even voordat hij het juiste ritme in handen had. Er lagen lange diepe sporen in de baan en aangezien Dani hier weinig ervaring mee heeft, had hij een aantal ronden nodig voordat het lekker begon te gaan. Door een valpartij van Gyan Doensen en Dex Kooiker schoof Dani door naar een derde plaats. Gyan kwam snel achter hem aan en zette de aanval in. Samen reden ze gat naar de tweede man toe dicht. Dani probeerde alles om hem te passeren maar dit lukte niet waardoor hij als derde over de finish kwam.

Met een 4-3 in de manches eindigde Dani op een vierde plaats in het dagklassement. Over drie weken wordt de laatste wedstrijd van dit kampioenschap verreden in Furstlich Drehna.

Fotocredits – Larissa Elema

Daguitslag ADAC 85 Cup:
1 Gyan Doensen 43 Pnt
2 Mick Kennedy 40 Pnt
3 Jayson van Drunen 38 Pnt
4 Dani Heitink 38 Pnt
5 Aron Katona 30 Pnt

Dani Heitink in de top 3 in ADAC 85 in Jauer

Dani Heitink heeft in de ADAC 85 Cup in Jauer een top drie plaats weten te behalen. Op het harde circuit deed Heitink het goed en was met een tweede en een vijfde plaats in de eerste twee manches hard op weg om een podiumplaats in de wacht te gaan slepen. Ook in de derde manche reed hij weer in de top drie totdat hij af te rekenen kreeg met een mechanisch probleem en de wedstrijd moest verlaten.

Het circuit van Jauer lag er voor aanvang van het weekend perfect geprepareerd bij. In de tijdtraining moest Dani nog even wat wennen aan de baan maar slaagde er toch in om er een redelijk goede ronde uit te persen waarmee hij zich als derde kwalificeerde.

Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij als leider aan de wedstrijd kon beginnen. Hij had een goed ritme in handen en ondanks dat hij gedurende de wedstrijd de eerste plaats af moest staan, hield hij zich goed staande in de kopgroep en werd netjes tweede.

In de tweede manche kwam hij minder goed uit de start en moest van rond de vijftiende plaats terug naar voren zien te komen. Alles gevend boekte hij gedurende de wedstrijd plaatsen winst en wist er nog een vijfde plaats uit te halen. Dani was niet zo tevreden over deze manche en was vastbesloten om het in de derde manche beter te doen.

In de derde manche pakte hij opnieuw een goede start en kon als derde aan de wedstrijd beginnen. Hij had een mooi gevecht met Dex Kooiker om de tweede plaats en wist deze positie over te nemen. Echter na een triple sprong sloeg zijn motor bij het inrijden van de bocht af en tot overmaat van ramp kreeg Dani deze nooit meer aan de gang. Dit betekende het einde van de wedstrijd voor Dani!

Door de nulscore in de derde manche moest Heitink in het dagklassement genoegen nemen met een achtste plaats.

Daguitslag ADAC 85 Cup Jauer:
1 Gyan Doensen 75 Pnt
2 Aron Katona 62 Pnt
3 Dex Kooiker 60 Pnt
4 Jayson van Drunen 48 Pnt
5 Jonathan Frank 46 Pnt
8 Dani Heitink 38 Pnt