Dani Heitink achtste in het wereldkampioenschap 85cc

Dani Heitink is in het wereldkampioenschap 85cc in het Finse Vantaa achtste geworden. Heitink begon in de eerste manche in de kopgroep maar werd door een valpartij ver terug geslagen. Hij kwam sterk terug naar voren en wist er nog een vijfde plaats uit te halen. In de tweede manche kwam hij heel slecht uit de start en vocht hij zich vanuit de achterhoede terug naar een dertiende plaats, wat hem in het dagklassement een achtste plaats opleverde.

Dani had het goede gevoel al snel te pakken op het circuit van Vantaa. De baan heeft een zanderige ondergrond en hierop ging het in de trainingen lekker. Dit zorgde ervoor dat hij in de tijdtraining de snelste tijd in zijn groep neer wist te zetten. Met dit resultaat mocht hij in beide manches op zondag als tweede een plaats zoeken achter het starthek.

Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, kwam Dani goed weg en kon in de kopgroep aan de wedstrijd beginnen. Al snel wist hij door te stoten naar een tweede plaats en begon in te lopen op de leider in de wedstrijd. Door een harde valpartij viel hij terug tot buiten de top tien. Dani liet zich niet uit het veld slaan en ging terug in de achtervolging. Met snelle rondetijden kwam hij nog ver terug en wist als vijfde over de finish te komen.

Bij de start van de tweede manche kwam Dani slecht weg en moest in de achterhoede aan de wedstrijd beginnen. In de eerste ronde reed Dani te voorzichtig maar daarna kwam hij in zijn ritme en wist hij de ene na de andere rijder te passeren. Na een manche waarin hij alles heeft gegeven, kwam hij op een dertiende plaats over de finish.

Commentaar Dani Heitink: ‘’Dit is niet het resultaat waarop ik had gehoopt. Het was een hele ervaring en na mijn blessure had ik dit niet verwacht. Ik wil iedereen die mij geholpen heeft om deze trip te maken bedanken.’’

Met een 5-13 in de manches eindigde Dani op een achtste plaats in het dagklassement!

Daguitslag WK 85cc:
1 Gyan Doensen 50 Pnt
2 Vitezslav Marek 44 Pnt
3 Jarne Bervoets 40 Pnt
4 Freddie Bartlett 29 Pnt
5 Tristen Sardo 26 Pnt
8 Dani Heitink 24 Pnt

Dani Heitink doet wedstrijdritme op in Mol

Dani Heitink heeft zijn eerste wedstrijd sinds zijn piekblessure gereden op de Keiheuvel in Mol. In de eerste manche kwam hij na een matige start terug naar een vierde plaats. In de tweede manche vocht hij goed mee in de top drie maar door een valpartij gingen er een aantal plaatsen verloren waardoor hij uiteindelijk vijfde werd.

In de training had Dani het lastig om in het juiste ritme te komen en probeerde gedurende de korte sessie een goede flow te vinden voor in de eerste manche.

In de eerste manche was het rijden al beter. Dani pakte geen goede start maar vocht hierin voor wat hij waard was en wist op een vierde plaats over de finish te komen.

De start van de tweede manche was goed en ditmaal wist hij kopstart te pakken. Het rijden ging lekker totdat hij een fout maakte en terug viel naar een tweede plaats. Er ontstond een mooi gevecht met de leider en de derde man. Echter in het heetst van de strijd kwam Dani in aanraking met het achterwiel van de derde man en kwam ten val. Dani sloot de manche af op een vijfde plaats en heeft hier veel wedstrijdritme mee opgedaan.

Met een 4-5 in de manches eindigde Dani op een vierde plaats in het dagklassement. Deze week zal hij nog een goede week van trainingen afwerken alvorens hij volgend week af zal reizen naar het wereldkampioenschap 85cc in Finland.

Dani Heitink krijgt groen licht voor WK 85cc in Finland

Dani Heitink heeft officieel groen licht gekregen van de KNMV om in het weekend van 27 en 28 augustus deel te gaan nemen aan het wereldkampioenschap 85cc in Finland.

Heitink maakte voor zijn blessure een sterk seizoen door waarin hij twee selectiewedstrijden van het Europees Kampioenschap Noord/West wist te winnen.

Echter tijdens de laatste wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Rhenen brak Heitink zijn pink en omdat er een open wond bij zat, moest hij hieraan geopereerd worden. Na vijf weken van de motor heeft hij nu sinds twee weken onder leiding van zijn trainer Marcel Hartman de motortraining hervat en alles verloopt voorspoedig. Met nog iets meer dan drie weken te gaan tot aan het wereldkampioenschap hebben Heitink, zijn team en de KNMV er vertrouwen in dat hij hier 100 procent fit aan de start zal komen waardoor hij vandaag het groene licht heeft gekregen dat hij definitief af mag reizen naar deze belangrijke wedstrijd.

Fotocredits – Kevin Westerink