Dani Heitink breekt pink in de Dutch Masters in Rhenen

Dani Heitink heeft in de tijdtraining van de Dutch Masters of Motocross 85cc in Rhenen een flinke tegenslag te verwerken gekregen.

Heitink, die dit seizoen al twee selectiewedstrijden van het Europees Kampioenschap 85cc wist te winnen, kwam in de beginfase van de tijdtraining ten val en werd hierbij geraakt door een andere rijder. Gelijk merkte Dani dat er iets mis was met zijn pink.

Bij onderzoek in het ziekenhuis bleek dat hij zijn pink heeft gebroken maar omdat er ook een wond bij zit, is het een gecompliceerde breuk. Hierdoor blijft ook het botje niet op zijn plaats zitten waardoor er een operatie aan te pas moet komen. Dit zal begin volgende week gebeuren waardoor Heitink voorlopige even buiten de strijd zal zijn!

Ondanks dat Heitink vandaag niet in actie kwam, is hij in de eindstand van het kampioenschap toch nog op een achtste plaats geeindigd!

Dani Heitink zesde in de Dutch Masters of Motocross in Delfzijl

Dani Heitink is in de derde wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Delfzijl op een zesde plaats geëindigd. Heitink moest in beide manches een inhaalrace rijden en deed dit netjes. Dit leverde hem in beide manches een zesde plaats op, wat ook zijn resultaat was in het dagklassement.

Op zondagochtend verkende Dani samen met zijn trainer Marcel Hartman het circuit en was er klaar voor om de tijdtraining in te gaan. Het rijden in de tijdtraining ging lekker en ook het zetten van een goede tijd, ging hem goed af. Dit resulteerde in een mooie derde tijd.

Toen het starthek in de eerste manche viel, kwam Dani goed weg maar over het starthek kwam hij met een andere rijder in aanraking en kwam daardoor slecht door de bocht. Hij begon aan een inhaalrace en wist gedurende de wedstrijd vele plaatsen winst te boeken. Dit resulteerde in een zesde plaats.

Gemotiveerd ging hij in de tweede manche van start. Opnieuw kwam hij heel goed weg en leek kopstart te gaan pakken. Echter bij het aanrijden van de eerste bocht remde hij te vroeg waardoor hij zijn goede start wat weg gooide en pas rond de tiende plaats uit de start kwam. Hij ging in de aanval op de rijders voor hem en had een aantal mooie gevechten. Hij vocht zich terug naar een zesde plaats en wist hier ook op te finishen.

Met tweemaal een zesde plaats in de manches eindigde hij ook op een zesde plaats in het dagklassement. Aanstaande zaterdag gaat het kampioenschap verder in Rhenen.

Daguitslag Dutch Masters of Motocross Delfzijl:

1 Ian Ampoorter 45 Pnt
2 Dex Kooiker 44 Pnt
3 Gyan Doensen 39 Pnt
4 Douwe van Mechgelen 36 Pnt
5 Dean Gregoire 36 Pnt
6 Dani Heitink 30 Pnt

Dani Heitink wint selectiewedstrijd EMX85 Noord/West in Duitsland

Dani Heitink heeft in het Duitse Vellahn de selectiewedstrijd van het Europees Kampioenschap 85 Noord/West weten te winnen. Voor Heitink is deze overwinning zijn tweede zege die hij in dit kampioenschap heeft gepakt.

Op zaterdag had Dani even wat tijd nodig om het circuit in zich op te nemen. Het rijden ging nog niet helemaal naar wens en hierdoor kwam hij de pits in om even een aantal verbeterpunten door te nemen. Het rijden begon naarmate de sessie vorderde beter te gaan maar na een kapotte achterrem werd besloten om op de andere motor verder te gaan. Voor de tijdtraining werd nog eens rustig gekeken waar het eventueel beter zou kunnen en hij begon vol goede moed aan de sessie. Opnieuw had hij even nodig om zijn draai te vinden maar in het tweede deel van de sessie perste hij er een hele snelle tijd uit waarmee hij de snelste tijd wist te veroveren.

Aan het einde van de dag stond de kwalificatieheat op het programma. Dani pakt een hele goede start maar omdat de eerste bocht niet was geschoven, ging hij bij het aanrijden van de bocht op hoge snelheid over een knip waarbij hij op het voorwiel kwam. Dit had tot gevolg dat hij niet af kon draaien waardoor er verschillende plaatsen verloren gingen. Heitink begon aan een opmars en ging de strijd aan om de vierde plaats. Verschillende keren wisselde hij van positie maar zette uiteindelijk door en wist nog door te stoten naar een goede derde plaats, wat hem vertrouwen gaf voor in de manches op zondag!

In de eerste manche kwam hij heel goed uit het starthek en leek hij kopstart te gaan pakken. Echter omdat de eerste bocht gesproeid was gleed hij weg. Dit koste hem een aantal plaatsen maar ondanks dit kon hij toch nog op een vierde plaats aan de wedstrijd beginnen. Vervolgens werkte hij een nette, constante wedstrijd af en wist op een vierde plaats over de finish te komen.

In de tweede manche pakte hij kopstart en voerde het deelnemersveld aan door de eerste bocht. Hij zette een hoog tempo in en werkte zijn eigen wedstrijd af. Na een sterk gereden wedstrijd kwam hij als winnaar over de finish en pakte hiermee de eindzege.

Met dit goede resultaat is hij in de tussenstand van het kampioenschap opgeklommen naar een tweede plaats.