Dani Heitink haalt het beste eruit tijdens een moeilijke dag bij de Dutch Masters in Axel

Dani Heitink heeft een moeilijke tweede wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Axel gekend. In zowel de eerste als de tweede manche kwam Heitink niet goed uit de start waardoor hij beide keren een inhaalrace moest rijden. In de eerste manche kwam hij nog terug naar een negende plaats en in de tweede manche wist hij er een zevende plaats uit te halen.

De tijdtraining liep niet helemaal zoals Dani dit wilde. Zelf zei hij na de sessie dat hij het zelf had verknoeid omdat hij de hele sessie voluit heeft gereden en zich niet goed genoeg heeft geconcentreerd op een snelle ronde. Toch wist hij er een zevende tijd uit te halen en begon gemotiveerd aan de voorbereiding op de eerste manche.

Een slechte start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij een inhaalrace moest rijden. Vanaf een twaalfde plaats moest hij naar voren zien te komen. Alles werd in het werk gesteld om plaatsen winst te boeken maar dit verliep moeilijk. Dani bleef knokken tot aan de finishvlag en wist er een negende plaats uit te halen.

De start van de tweede manche was beter maar over het starthek bleef hij in een lang spoor hangen waardoor hij veel plaatsen verloor. Hij moest opnieuw aan een inhaalrace beginnen. Hij ging in de aanval om er uiteindelijk een zevende plaats uit te halen.

Met een 9-7 in de manches eindigde Dani op een negende plaats in het dagklassement. In de tussenstand om de Dutch Masters of Motocross bezet hij na twee wedstrijden de achtste plaats.

Daguitslag Dutch Masters of Motocross Axel:
1 Gyan Doensen 50 Pnt
2 Douwe van Mechgelen 38 Pnt
3 Ian Ampoorter 37 Pnt
4 Tyla van de Poel 36 Pnt
5 Jarne Bervoets 34 Pnt
9 Dani Heitink 26 Pnt

Tussenstand Dutch Masters of Motocross 85:
1 Gyan Doensen 91 Pnt
2 Douwe van Mechgelen 85 Pnt
3 Sem Taspinar 71 Pnt
4 Ian Ampoorter 66 Pnt
5 Dex Kooiker 61 Pnt
8 Dani Heitink 55 Pnt

Fotocredits – Marc Roos

Dani Heitink wint thuis EMX85 wedstrijd in Emmercompascuum

Dani Heitink heeft zijn thuis wedstrijd om het Europees Kampioenschap 85cc Noord/West in Emmercompascuum weten te winnen. Heitink wist in beide manches kopstart te pakken. In de eerste manche reed hij lang aan de leiding maar door een fout met een achterblijver verloor hij de koppositie en werd tweede. In de tweede manche pakte hij opnieuw kopstart en zette de volledige wedstrijd naar zijn hand. Met een 2-1 in de manches pakte hij de dagzege en staat nu vierde in het kampioenschap.

Op zaterdag had Heitink zijn draai gelijk gevonden op het circuit en werkte een goede vrije en tijdtraining af. Dit zorgde voor veel zelfvertrouwen voor in de kwalificatieheat. Hierin pakte hij een goede start en kon als leider aan de wedstrijd beginnen. Op gecontroleerde wijze hield hij stand op de eerste plaats en kwam als winnaar van zijn groep over de finish.

Op zondagochtend werden de beide groepen samen gevoegd. Ook in de warm up voelde alles goed aan en zette Heitink toch even aan om te zien hoe zijn snelheid was ten opzichte van de andere rijders. Hij zette een tweede tijd op de klok en zag hiermee dat hij in de manches mee moest kunnen strijden om de podium plaatsen.

Toen het starthek in de eerste manche viel vertrok Dani als een speer en kon als leider aan de wedstrijd beginnen. Ronde na ronde hield hij stand op de eerste plaats. Echter bij het passeren een achterblijver kwam hij niet goed uit waardoor de tweede man hem wist te passeren. Dani bleef in het wiel van de kopman maar kon hem niet meer terug pakken waardoor hij op een tweede plaats over de finish kwam.

In de tweede manche was het opnieuw Heitink die kopstart wist te pakken. Ditmaal kon hij de koppositie de hele wedstrijd in handen houden. Strak rijdend ging hij over het zwaar geworden circuit en zette de volledige wedstrijd naar zijn hand.

Met een dubbele manchezege won Dani het dagklassement in Emmercompascuum en staat nu vierde in de tussenstand.

Tussenstand EMX85 Kampioenschap Noord/West:
1 Gyan Doensen 121 Pnt
2 Douwe van Mechgelen 110 Pnt
3 Freddie Bartlett 110 Pnt
4 Dani Heitink 107 Pnt
5 Ian Ampoorter 106 Pnt
10 Dex van den Broek 60 Pnt

Dani Heitink scoort top vijf plaats in EMX85 in Lommel

Dani Heitink heeft in de tweede selectiewedstrijd van het Europees Kampioenschap 85cc Noord/West in het Belgische Lommel een top vijf plaats weten te behalen. In beide manches kwam Heitink in de top tien uit de start en knokte voor iedere meter om naar voren te komen. In de eerste manche werd hij zesde en in de tweede manche kwam hij op een vijfde plaats over de finish, wat hem in het dagklassement een zesde plaats opleverde.

Met een goed gevoel begon Dani op zaterdag aan het weekend. In de vrije training zette hij een derde tijd op de klok maar in de tijdtraining ging het nog beter en wist hij de snelste tijd neer te zetten. Dit zorgde voor vertrouwen voor de kwalificatieheat. Toen het starthek viel, kwam hij niet lekker weg maar door in de eerste bocht kort af te draaien, kon hij toch nog als vijfde aan de wedstrijd beginnen. In het heetst van de strijd kwam hij tijdens de eerste ronde met een andere rijder in aanraking en viel. Hierdoor werd hij teruggeslagen naar een veertiende plaats en moest aan een inhaalrace beginnen. Met een goed ritme kwam hij terug naar voren en wist zich op een nette derde plaats in zijn groep te kwalificeren.

In beide manches op zondag mocht hij als zesde een plaats zoeken achter het starthek. In zowel de eerste als de tweede manche kwam hij redelijk uit de start en kon hij beide keren in de top tien aan de wedstrijd beginnen. In de eerste manche wist hij na een constante wedstrijd als zesde over de finish te komen. In de tweede manche was zijn start beter maar omdat hij het gas iets te vroeg dicht deed, schoten er nog een aantal rijders voor langs. In deze manche had hij een mooi gevecht in een groepje tot aan de vierde man. Dani bleef knokken tot aan de finishvlag en wist op een goede vijfde plaats over de finish te komen.

Met een 6-5 in de manches eindigde Dani op een zesde plaats in het dagklassement en staat nu op een zevende plaats in de tussenstand. In het weekend van 14 en 15 mei staat de Nederlands ronde van dit kampioenschap op het programma in Emmercompascuum.

Daguitslag EMX85 Lommel:
1 Maxime Lucas 50 Pnt
2 Ian Ampoorter 44 Pnt
3 Douwe van Megchelen 33 Pnt
4 Gyan Doensen 33 Pnt
5 Freddie Bartlett 32 Pnt
6 Dani Heitink 31 Pnt