Dani Heitink scoort top drie plaats in het Noord Italiaans Kampioenschap in Cremona

Dani Heitink heeft in de eerste wedstrijd om het Noord Italiaans Kampioenschap in Cremona een top drie plaats weten te behalen. Heitink kwam in de eerste manche na een matige start goed terug naar voren en wist op een mooie tweede plaats over de finish te komen. In de tweede manche pakte hij kopstart maar kwam kort daarna ten val. Tijdens zijn inhaalrace viel hij nogmaals maar Heitink knokte door en wist er nog een hele goede vijfde plaats uit te halen waarmee hij vierde werd in het dagklassement.

Met een goed gevoel werkte Dani de kwalificatiedag af op zaterdag. In zijn groep wist hij zich als snelste te kwalificeren, wat hem veel vertrouwen gaf voor de wedstrijd op zondag.

In de eerste manche kwam Dani niet heel goed uit de start maar hij ging in de achtervolging en begon plaatsen winst te boeken. Hij kwam steeds dichter in de buurt van de top drie en wist de manche op een hele nette tweede plaats af te sluiten.

De start van de tweede manche was vele malen beter en ditmaal slaagde Dani erin om kopstart te pakken. Helaas kon hij hier niet lang van genieten want op een glad gedeelte gleed hij onderuit en verloor hierbij vele plaatsen. Alles gevend kwam hij binnen een ronde al terug van een vijfentwintigste naar een tiende plaats. Echter in zijn haast om tijd en plaatsen winst te boeken, kwam hij nog een keer ten val en werd weer teruggeslagen naar een vijftiende plaats. Dani liet het hier niet bij zitten en zette opnieuw dapper de achtervolging in. Hij werkte een sterke inhaalrace af waarin hij nog helemaal terug wist te komen naar een vijfde plaats.

Met een 2-5 in de manches eindigde Dani op een vierde plaats in het dagklassement. Op zondag 10 april wordt de tweede wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap verreden in Axel waar Dani op jacht zal gaan naar opnieuw goede resultaten.

Daguitslag Noord Italiaans Kampioenschap Cremona 85 Senior:
1 Riccardo Pini 420 Pnt
2 Edoardo Martinelli 380 Pnt
3 Filippo Mantovani 370 Pnt
4 Dani Heitink 330 Pnt
5 Simun Ivandic 250 Pnt

Dani Heitink vecht mee om de top drie plaatsen in ONK 85cc in Lierop

Dani Heitink heeft in de eerste wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap in Lierop een goede snelheid laten zien. Heitink streed in beide manches mee in de top drie maar door valpartijen finishte hij uiteindelijk als achtste en derde waarmee hij vijfde werd in het dagklassement.

In de training had Dani het moeilijk om een goede ronde neer te zetten. Hij zette meerdere keren aan en kwam uiteindelijk uit op een negende tijd waarmee hij in beide manches een goede startplaats uit kon kiezen achter het starthek.

In de eerste manche was de reactie van Dani goed toen het starthek viel en als derde kon hij aan de wedstrijd beginnen. Gelijk had hij een goed ritme in handen en stootte door naar de koppositie. Dit wist hij een aantal ronden vast te houden maar bij het passeren van een achterblijver ging het mis met Heitink. Hij kwam ten val en verloor hierbij verschillende plaatsen. Toen hij al overeind stond met de motor werd hij nogmaals geraakt waarbij hij opnieuw viel waardoor er kostbare tijd verloren ging. Dani finishte uiteindelijk als achtste maar had zeker een sterke indruk achtergelaten.

Met nieuwe motivatie ging hij in de tweede manche van start. Opnieuw zat hij er goed vooraan bij met de start en kwam als vierde uit de eerste bocht. Gelijk werkte hij zich op naar een tweede plaats. Zijn opmars werd echter onderbroken toen hij op de diepe knippen stil viel. Snel startte hij zijn motor weer aan en vervolgde zijn weg. Net op het moment dat Dani bij het oprijden van een bult vlak achter een andere rijder reed, gaf deze volgas wat tot gevolg had dat er veel zand achter de roll off van Dani kwam te zitten. Hij moest de bril afgooien en zijn weg met beperkt zicht voort zetten. Ondanks dit ging hij in de aanval op de tweede man in de wedstrijd. Verschillende keren wisselden ze van positie maar helaas kon Dani het gevecht niet in zijn voordeel beslissen en werd derde.

Met een 8-3 in de manches eindigde de crosser uit Kamperveen op een vijfde plaats in het dagklassement. Aankomend weekend zal Heitink starten in een wedstrijd voor het Italiaans Kampioenschap.

Daguitslag ONK 85cc Lierop:
1 Jarne Bervoets 90 Pnt
2 Gyan Doensen 86 Pnt
3 Douwe van Mechelen 84 Pnt
4 Dean Gregoire 79 Pnt
5 Dani Heitink 74 Pnt

Fotocredits – Leon van der Spank

Dani Heitink laat een goede snelheid zien in de Dutch Masters in Arnhem

Dani Heitink heeft tijdens de eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Arnhem een goede snelheid laten zien. Heitink kwam in beide manches slecht uit de start en moest een inhaalrace rijden. In de eerste manche finishte hij op een tiende plaats en in de tweede manche kwam hij op een nette vierde plaats over de finish.

In de training was het met 59 rijders op de baan heel druk waarbij de beste veertig rijders zich kwalificeerden voor de wedstrijd. Door de drukte op de baan had Dani het moeilijk om in het juiste ritme te komen. Verschillende keren zette hij aan om zijn tijd te verbeteren en kwam uiteindelijk uit op een twaalfde tijd.

In de eerste manche kwam Dani niet goed weg bij de start en dook pas rond de vijfendertigste plaats de eerste bocht in. Fanatiek begon hij aan een inhaalrace en na zo’n tien minuten kwam hij in het juiste ritme. Alles gevend wist hij er na een geweldige inhaalrace toch nog een tiende plaats uit te halen.

Dani hoopte op een betere start in de tweede manche maar ook ditmaal verliep deze niet vlekkeloos. Net als in de eerste manche reed hij een sterke inhaalrace en haalde zijn concurrenten in waar hij kon. Zijn vechtlust bracht hem tot een vierde plaats en keerde hiermee tevreden terug naar het paddock.

Met de snelheid van Dani zit het goed, nu de start nog. Hier zal de komende periode veel aandacht aan geschonken worden. Aankomend weekend zal Dani starten in de eerste wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap in Lierop.

Daguitslag Dutch Masters 85 Arnhem:
1 Douwe van Mechgelen 47 Pnt
2 Sem Taspinar 42 Pnt
3 Gyan Doensen 41 Pnt
4 Dex Kooiker 32 Pnt
5 Dani Heitink 29 Pnt

Fotocredits – Eric Laurijssen